Vintage stílus a konyhatechnikában

A vintage stílus napjainkban egyre inkább divatossá válik. Viszont sokan a retró stílussal azonosítják, pedig a különbség nem elhanyagolható a kettő között!

A vintage szót a borászatban használták, a kiemelkedően jól sikerült, vagy a nagyon jó évjáratú borokat illették ezzel a szóval. Olyan borok kapták meg ezt a jelzőt, amelyeket több mint húsz évig érleltek. A vintage szó tehát nem csak a régiséget, de a minőséget is magába foglalja. Ez a kifejezés idővel elterjedt a divat, a lakberendezés terén is és mára már külön stílust jellemez.

A tárgyak akár használtnak is tűnhetnek, de nem feltétlenül azok. A vintage stílusba beletartozik az új és a régi dolgok párosítása. Az ötletesség jellemzi leginkább ezt a romantikus, de mégis különleges hangulatú stílust.

Számtalan filmben láthattunk vintage berendezésű lakásokat, vagy kiegészítőket, például az 50-es években játszódó történetekben a vintage stílusé a főszerep. A halvány színű, csipkés, romantikus stílusú ruhák, a ma extrémnek számító halvány kék autó, a pasztell színekben berendezett házak és a kerek formák mind ezt a stílust jellemzik.

A divat cégek és a háztartási eszközöket gyártó cégek is felfedezték, hogy mekkora potenciál rejlik a vintage stílusban. Ezért rengeteg ilyen jellegű ruhát, dekorációs kelléket, vagy háztartási eszközt találunk a boltokban.

Vintage gáztűzhely

A Big Chill elnevezésű cég felismerte, hogy mekkora igény van a vintage stílusú termékekre, ezért ilyen jellegű háztartási eszközöket kezdtek el gyártani. A kínálatukban megtalálható a gáztűzhely, a hűtőszekrény és a mosógép is. A színek egyszerűen fantasztikusak, a bordótól a halvány zöldig minden -féle vidám színben megtalálhatóak ezek az eszközök!

A vintage stílusú gáztűzhely az 50-es évek filmjeiben szereplő tűzhelyeket idézi. A formáit tekintve nem sokban különbözik a mai gáztűzhelyekétől. Bár a szélei talán nem annyira élesek, nem olyan szögletesek. A vintage stílushoz illően nagy kerek gombokkal szabályozhatjuk a gázlángot. A sütő részénél pedig ott a kis elmaradhatatlan üveg rész, amely természetesen abszolút lekerekített. Ha szeretnénk akár babarózsaszín, vagy citromsárga gáztűzhelyet is vásárolhatunk, amely igazán hangulatossá varázsolhatja a konyhánkat, amennyiben a vintage stílus követői vagyunk. A pasztell színekkel kellemes összhangban vannak a tűzhelyen található ezüstszínű részek, mint például a sütő fogantyúja.

Mivel a vintage stílus esetében a régi és az új dolgok nagyon jól párosíthatóak, akár egy modern lakásban is elképzelhető néhány ilyen jellegű háztartási eszköz. Az arányokra persze figyelni kell, de ez minden stílus esetében igaz.

A Big Chill csodálatos vintage stílusú háztartási eszközöket gyárt, de az árak elég magasak. Egy átlagos méretű és adottságú, 4 gázrózsával és sütővel ellátott gáztűzhely ára 4 ezer dollár fölött kezdődik! Ez kicsit borsos árnak számít, még akkor is, ha világoszöld, vagy éppen citromsárga tűzhelyet is választhatunk.

A vintage stílusú háztartási eszközök leginkább azoknak ajánlottak, akik szeretik a meleg színeket és az olyan tárgyakat, amelyekből árad a vidámság. Az élet szeretete és a jókedv benne foglaltatik ebben a stílusban és a vintage szóval jellemezhető tárgyakban.

Kategória: Konyhatechnika
Címkék: