Az egyik legszuperebb főzőlap

Az elmúlt 30 év egyik legnagyobb konyhai találmánya az indukciós főzőlap, de nem ez az oka annak, hogy még egy cikket szenteltem neki. Hanem az, hogy ez az indukciós főzőlapok extrája, egy Thermador márkájú készülék, ami több szempontból is igazi érdekesség.

A csúcsok csúcsa, és ez az árban is látszik

Ha valami, akkor ez az indukciós főzőlap már igencsak felső kategória, az ára is nagyjából 1 millió forint körül van. Nem, ennyiért nem dobja össze magától az ebédet, de tényleg igazi csúcsminőség, és tud néhány olyan speciális dolgot is, amit a hagyományos főzőlapok nem.

Először is a teljes főzőfelület használható, bárhová teheted az edényeket, sőt ha főzés közben feldobnál még valamit, nyugodtan átrendezheted a serpenyőket, mert a beállítások elmentődnek, és a serpenyő viszi őket magával a következő helyre.

A főzőlap emellett színes kijelzővel, és az ebben az árfekvésben alapnak mondható extrákkal rendelkezik: gyerekzár, időzítés, stb. Számomra az egyik legszimpatikusabb, hogy ha nedvesség kerül a főzőlapra – ami ugyebár úgy történhet, hogy valami kifut – a gép azonnal lekapcsol, sőt még riaszt is. Ez azért elég hasznos, nem?

Még egy kis technikai adalék: a Thermador a kategóriájában legerősebb konyhai eszköz, 4600 W-tal gyorsabban forralja fel a vizet, mint bármelyik másik indukciós főzőlap, a szupergyors főzőprogrammal pedig a hagyományos gázégőhöz képest 50%-kal rövidítheted le a főzés idejét.

 

Két márka is felel érte, de otthonra talán kicsit drága

A Bosch és a Siemens is megbízható márka, ha konyhai gépekről van szó, és kettőjük közös projektje a Thermador főzőlap. Ha valakit érdekel a konyhatechnika, akkor érdekességnek szerintem mindenképpen izgalmas, de egy egyszerű, otthoni konyhába szerintem jóval alacsonyabb árkategóriában is találni olyan főzőlapokat, ami megfelel az igényeinknek.

Kategória: Tűzhely
Címkék: