Indukciós mini főzőlap kávégéppel

Ha indukciós főzőlapban gondolkodunk, akkor először egy nagyobb konyhai eszköz jut az eszébe, talán még a beépíthető fajta is. Jó azonban tudni, hogy ez az energiatakarékos és nagyon praktikus melegítési mód a kávéfőzőket is melegítheti.

A kávéfőző nálam kulcsszerepet játszik

Bevallom, nekem egy nap nem indulhat jól egy csésze forró, és erős kávé nélkül. Sőt, a munkahelyemen délelőtt is kell még egy, hogy simán végiggályázzam a napot, ébren, fitten és lelkesen. Namármost, ehhez remek kiegészítő, ha gyorsan, olcsón és kiváló minőségben lehet lefőzni az a kis feketét. Mert én úgy szeretem, röviden erősen, valódi kávéból.

De mitől is lesz jó a kávé?

A pressógép akkor adja ki a leggyorsabb és legerősebb gőzt, ha gyorsan éri el a hőfokot. Ezt egy igazi baristától hallottam, aki szívesen osztja meg a titkait a törzsvendégeivel. A barátnőmmel sokat szoktunk abba az olaszos kávézóba járni, ahol ő is dolgozik. Előmelegíti a csészét és pár mozdulattal sistergeti bele a habos-krémes espressót, vagy cappucinót. Ha jól látom, ennek az indukciós kávéfőzőnek egy gőzcsapja is van, ami a forró tejet azonnal képes krémes habbá gőzölni. Szóval, aki olaszosan szereti, annak csak ajánlani tudom ezt a kis indukciós kávégépet.

Két rész: indukciós mini főzőlap és maga a kávéfőző

Egy ilyen szép indukciós főzőlappal együtt árult kávéfőző bizonyára jól is jönne. Nem foglal nagy helyet és 4 adag kávé pillanatok alatt meg van vele, az energiatakarékos módon, indukciós technológiával történő melegítéssel. A csillogó modern acél test és a formatervezett fogantyúk nagyon mutatóssá és trendivé teszik. Azt hiszem, ha vennénk egyet az irodába, akkor nem is a konyhában lenne a helye, hanem egyből a szobában. Jó ha mindig kéznél van és még szép is.

Lehetne vele nagyot villantani a vendégeknek. Mindenesetre jobb, mint a mostanság divatos kapszulás alkalmatosságok, melyek egyenízű és eléggé savas, ám méregdrága kávét prezentálják. Olyanból jót én még sehol nem ittam!

Az indukciós kávéfőző nem vízkövesedik olyan gyorsan

A filteres kávémasinákkal szemben azt az előnyt sem kell elhanyagolni, hogy mivel rövidebb időt tölt a víz a készülékben, a vízkövesedés sem fenyegeti annyira, mint azokat a típusokat, melyekben hosszan, csepegtetve áramlik ki a kávé. Nem is beszélve arról, hogy az indukciós főzőlap rész a kávéfőző mellett talán még egy kis egyéb acéledény melegítésére is használható, akár egy kis leves, vagy egy teavíz is megvan vele.

Kategória: Érdekesség
Címkék: