Hogyan készül az indukciós főzőlap (videó)

Az emberiség sokféle tűzhelyet használt a tábortűztől a barebecue-n át a gáz és az elektromos tűzhelyekig, de most már indukciós főzőlapot is használhatunk.

Nem szükséges hozzá tűz, láng, vagy vörösen izzó főzőlap, olyan innovatív melegítési technológiáról van szó, amiről őseink még csak nem is álmodhattak.

Az indukciós tűzhely nem, hagyományos módon melegíti az edényeinket, az elkészítendő ételt – réz indukciós tekercseket használ, hogy magas frekvenciájú elektromos tereket képezzen. Ezek a terek gerjesztik a lábas molekuláit, így csakis az edényben létrehozva a hőt. Csak az fő meg, ami érintkezik az edénnyel.

Az indukciós főzőlap gyártási folyamata lépésről lépésre

Lyuksajtoló géppel lemezből alakítják ki a vázát. A kiszabott darabok jelölik ki az indukciós darabok helyeit, melyek az üveglap alatt lesznek majd, kialakítják a peremet, ami a helyén tartja az üvegborítást. A tápkábelt és az indukciós tekercseket külön foglalatokba rögzítik. A földelést is külön kell rögzíteni. Összeszerelik az indukciós elektronikát, amely panelekből és félvezető tekercsekből, valamint szabályozóegységekből állnak. A tekercsek és az alaplap közé vastag szigetelés kerül, ami végi a kényes részeket. Áthúzva a huzalokat a tekercseket is felszerelik. Utána lezárják a doboz oldalait is és csatlakoztatják a tápkábeleket.

A másik oldalra kerülnek fel a főzéskor használt nagy tekercsek. Minden tekercs hátoldalára még egy borítás kerül, mely segít eloszlatni egyenletesen az elektronikus feszültséget. Az indukciós tekercseket csatlakoztatják a vezérlő elektronikához, majd összeszerelik a szenzoros vezérlőpanelt.

A főzőfelületet és a kezelőpanelt egy esztétikus rozsdamente acélkerettel összefogják, majd összekötik az elektronikát és a szenzoros vezérlőpanelt, csak ezután zárható le a főzőlap másik oldala is. Mindent csavarral rögzítenek és befejezik az indukciós főzőlap összeszerelését. Egy technikus ellenőrzi az egységet, bekapcsolja és egyenként teszteli a főzőlapokat, az indukciós működését, aktiválja az elektromágneses teret.

Tiszta, biztonságos és energiatakarékos, az indukciós főzőlap a főzést gyorssá és egyszerűvé teszi.

Kategória: Érdekesség
Címkék: