Autós kávéfőző, vagy friss kávé a pikniken

Aki ült már dugóban, vagy vezetett késő éjszaka, az tudja, mit meg nem tenne ilyenkor az ember egy adag jó kávéért. Ha előre tudjuk, hogy hosszú utunk lesz, vihetünk magunkkal a forró italból termoszban, bár ez azért közel sem ér a frissen főzött kávé nyomába, vagy megállhatunk egy benzinkúton, de az automatás poritalok többsége nekem általában csalódást okoz.

Mivel sokat vagyok úton, és a kávét is nagyon szeretem, igazán megörültem, amikor ráakadtam erre a kis automata kávéfőzőre, amit a kocsiban is lehet használni. Őszintén szólva nem is értem, miért nem találták már fel korábban? Biztos megspóroltam volna magamnak néhány morgolódós reggelt.

Lefőzöm a kávémat a pirosnál

Nem tudom, ki hogy van vele, de velem bizony előfordul, hogy reggel csak olyan nehezen sikerül kimásznom az ágyból, hogy a szoros időbeosztásban választanom kell a fogmosás és a kávé között. Ilyenkor azért győz a friss lehelet. Nem mondom, hogy rólam mintáznák az egészséges élet mintaszobrát, de azt azért még én sem követem el magam ellen, hogy éhgyomorra gurítsam le a feketét, szóval ha a reggelire már csak útközben marad idő, akkor végképp lemondhatok a napindító eszpresszómról.

Tény, hogy a Handpresso termékei nem a legolcsóbbak, de ha belegondolok, mennyit költöttem olyan automatás kávékra, amiket aztán alig tudtam meginni, hajlok arra, hogy elcsábuljak. Az a gondolat pedig, hogy a pirosnál állva főzök magamnak egy friss kávét, még inkább erre terel.

És a piros pont: van mogyorós kávé!

Nem mondom, néha jól esik egy karakteres eszpresszó, ami végre kipofozza belőlem az álmosságot, de tegyük a szívünkre a kezünket: néha csak azért szeretnénk inni egy kávét, hogy valami finomságot kortyolhassunk.

Úgyhogy el is kezdtem bogarászni a Handpresso-hoz kapható „pod”-okat (ezek tulajdonképpen kis párnácskák, amik egy lefőzéshez elegendő kávét rejtenek) és elégedetten nyugtáztam, hogy van karamellás, de ami még ennél is jobb, mogyorós ízesítés is!

Nekem ez tulajdonképpen elég is lenne a boldogságomhoz, de létezik hibrid Handpresso is, ami abban különbözik a többi hordozható kávéfőzőtől, hogy poddal és őrölt kávéval is működik, tehát a kávé-fetisiszták is beletölthetik kedvenc Srí Lankán termett arabika robuszta keveréküket.

Szabadtéri változat

Én az autós kávéfőzőtől érzékenyültem el, de ahogy jobban megnéztem a Handpresso termékeket, láttam, hogy létezik „kirándulós” kávéfőző is. Megnéztem a használatot bemutató videót, és tényleg nem tűnik bonyolultnak, gyakorlatilag ha tudunk meleg vizet szerezni valahonnan, akkor olyan eszpresszót ihatunk, mintha egy méregdrága kávégépet cipeltünk volna magunkkal.

Külön jópofa, hogy a nyomást, ami a kávé lefőzéséhez kell, saját magunk állíthatjuk elő, néhány pumpáló mozdulattal. Tényleg, miért is pazarolnánk erre a drága elektromos áramot?

Kategória: Érdekesség
Címkék: