Felújított antik sparheltek, gyönyörűek és modernek!

Egy német cég különleges tűzhelyek felújításába kezdett! Az antik, vagy retro tűzhelyeket, sparhelteket újítják fel teljes mértékben. Az eredmény lenyűgöző, század elei hangulatot varázsolnak a konyhánkba, de a modern eszközökről mégsem kell lemondanunk!

A tűzhely restaurálás

Az 1900-as évek elején készült sparhelteket lecsiszolják, mivel azok kívül-belül rozsdásak és kopottak már. Ezután a hibás, vagy kopott alkatrészeket is kicserélik, majd újra zománccal vonják be a sparhelteket. A felújított tűzhelyek viszont nagyon modernek, hiszen indukciós főzőlapok kerülnek beépítésre a restaurálás során! A cég előszeretettel választja a Smeg márkájú főzőlapokat, ami nem is csoda, hiszen a gyártó nagyon jó minőségű és előnyös árú főzőlapokat forgalmaz. A restaurált sparheltekbe épített indukciós főzőlapok ugyan úgy működnek, mint a hagyományos főzőlapok, elektromos vezérlésűek és számtalan funkcióval rendelkeznek.

A kínálatukban számtalan -féle restaurált sparhelt megtalálható. A teljesen antik hatásútól a már modernebb kialakításúig több -féle stílus közül választhatnak a vásárlók. A sparhelteket a felújítást követően dekorálják is, gyönyörű mintákat festenek rájuk! Vannak olyan darabok, amelyekre mondhatni festményeket festenek fel, ezek bővelkednek a színekben. Az antik hatást kedvelők választhatják a korhűen felújított sparhelteket is! Ezek visszafogottabbak, csak egy-egy minta van festve rájuk, viszont a krómozott felületek helyett aranyozott részeket láthatunk rajtuk. Lenyűgöző hatást keltenek ezek a sparheltek, amelyek a konyha ékes díszei lehetnek!

Egyedi stílus

Egy ilyen tűzhely különlegessé és egyedivé varázsolja a konyhánkat. Két egyforma darab ugyanis nincs a kínálatban, mivel mindegyiknek más a festése, más a formája. A felújított sparheltek használata egyszerű, nem kell a fa fűtésen gondolkodni, hiszen a legmodernebb elektromos eszközök vannak beépítve! A sparheltek leginkább egy nagy konyhában mutatnak jól és a súlyuk miatt sem feltétlenül felelnek meg egy kisebb konyhában.

Az ára elég borsos

Az áruk viszont elég magas, 5 ezer euró alatt nem igen vásárolhatunk ilyen lenyűgöző antik tűzhelyet. Ez nem is csoda, mivel a befektetett aprólékos munka, a művészi festés érthetően sok pénzbe kerül. Ausztriában és Németországban is megvásárolhatóak ezek a különleges sparheltek! Azt hiszem ezek a darabok sokak kedvencévé vállnak, mivel ötvözik a modern technikát az antik stílussal.

Kategória: Tűzhely
Címkék: