Dacor az okos gáztűzhely

Az idei évben is megrendezésre került a CES Las Vegasban, ahol a gyártók bemutathatták a legújabb high tech termékeiket. A Dacor is előrukkolt egy különleges tűzhellyel, ami valóban újdonságnak számít.

Dacor Discovery IQ 48” Dual-Fuel Range

A Dacor bemutatta az első intelligens professzionális tűzhelyet. A tűzhelyben egy beépített tablet van, így akár egy okostelefonnal is vezérelhetjük az eszközt. A tűzhelyen lévő vezérlőpanel egy érintéssel irányítható. El sem kell moccanunk mellőle ha szeretnénk megnézni egy receptet, vagy egy főzős videót.

Az előre beprogramozott „Dacor Guide-nak” azaz útmutatónak köszönhetően nem kell többé azon töprengenünk, hogy vajon megfőtt-e már az étel. Amikor az étel kész van, a tűzhely automatikusan tájékoztatja a használóját egy szöveges üzenetben és átvált melegen tartó funkcióra. Így az étel nem ég oda, nem főzzük túl, mégis meleg lesz mire megérkeznek a vacsora vendégek.

A tűzhely mellé természetesen külön alkalmazás is letölthető, így nem is kell a konyhában lennünk, hiszen az okostelefonunkkal, vagy a tabletünkkel irányíthatjuk Az eszközt. Természetesen a szoftver frissítések is könnyedén letölthetőek. A főzés ezzel a technikai csodával valóban gyerekjátékká válik!

Tudnivalók a tűzhelyről

Az intelligens tűzhely nagy precizitással lett megalkotva, így a sütés-főzés kényelmes és praktikus lesz. A sárgarézből készült gázégőknek köszönhetően pontosan szabályozhatjuk a láng nagyságát és erősségét, így akár párolni, főzni, vagy forralni szeretnénk egyszerű dolgunk lesz. Két elektromos sütő is a rendelkezésünkre áll, amelyek 10 sütési móddal rendelkeznek. A Pure konvekciós rendszer is megtalálható a sütőben, ennek köszönhetően nem kell attól tartanunk, hogy egyik étel átveszi a másik illatát. Ráadásul a sütési idő is lerövidül, az ételek hamarabb készülnek el mint azt megszokhattuk, de a minőségükben nem találunk majd kivetnivalót.

Kivitelezés

Már első ránézésre is feltűnő, hogy ez nem egy szokványos tűzhely. A fogantyúk között lett elhelyezve a vezérlőpanel, a kivitelezés pedig egyszerűen csodás. Letisztult formák, egyszerű stílusos megoldások jellemzik leginkább az intelligens tűzhelyet.

Extra funkciókkal is el lett látva, így a különleges zsanéroknak köszönhetően nem kell attól tartanunk, hogy a sütő ajtaja becsapódik. A tűzhelyen egy mozdulattal odébb tolhatjuk a nagy és nehéz edényeket, mivel a rácsos rész úgy lett kialakítva, hogy ez se okozzon problémát. Öntisztításra is képes a sütő, a GreenClean funkciónak köszönhetően, így a gőztechnológia segítségével fél óra alatt ragyogni fog és még csak vegyszereket sem kell használnunk.

Ez a fantasztikus készülék már az idei évben megvásárolható lesz 11.999 dollárért. Az intelligens tűzhelyről eddig csak álmodhattunk, de a technika fejlődésének köszönhetően hamarosan meg is vásárolhatjuk.

Kategória: Tűzhely
Címkék: