Bialetti Brikka kotyogós kávéfőző

A reggeli kávé elmaradhatatlan része a napi rutinjainknak. A lazításhoz és a nagy beszélgetésekhez is hozzátartozik a gőzölgő kávé illata és íze. Ezért nem mindegy, hogy milyen kávéfőzőt használunk. A legjobb minőségű kávénak sem lesz tökéletes íze, ha nem megfelelő minőségű kávéfőzőben főzzük ki!

Bialetti Brikka a tökéletes eszpresszó rajongóinak

Nem is gondolnánk, hogy egy hagyományos kotyogós kávéfőzővel is készíthetünk kávékülönlegességet. A Bialetti Brikka kétszemélyes kávéfőzője viszont kellemes meglepetést okozhat a kávéfogyasztóknak! Ez a kávéfőző ugyanis a kávét krémes habbal is dúsítja, így az olyan finom és kellemes aromájú lesz, mint amit a jó kávézókban megszokhattunk.

Forradalmi találmány

A hagyományos kotyogós kávéfőzők nagy múltra tekintenek vissza, csakúgy, mint a Bialetti™ márkanév. Eddig egyetlen kotyogós kávéfőző sem volt képes rá, hogy különleges, habos eszpresszót készítsen.

A speciális nyomásszabályozó szelep lévén otthonunkban is intenzív ízű, habos kávét készíthetünk. A Brikka rendszer hosszas kutatás és fejlesztés révén jött létre. Ma már szabadalom védi. A kávéfőző egy hagyományos kotyogós kávéfőzőnek tűnik, bár a külseje is nagyon esztétikus. A kávéfőző felső részében helyezkedik el a különleges nyomásszabályozó szelep, amely egy adott nyomás eléréséig visszatartja a vizet. Miután a szelep kinyílik, a víz gyorsan és erőteljesen préselődik át a kávén, majd spriccelve folyik a felső tartályba. Ennek a folyamatnak köszönhető, hogy a kávé tetején ínycsiklandó, krémes hab keletkezik.

Kivitelezés

A Bialetti Brikka kávéfőző nyolc oldalú-oktogon formájú, így a kivitelezése letisztult és modern. Természetesen el van látva a már jól megszokott logóval, a kis bajuszos emberrel. Többek között erről lehet megismerni az eredeti Bialetti kotyogó kávéfőzőket.

Tudnivalók

Ahhoz, hogy valóban habos kávét főzzön a kávéfőző, tartsuk be a használati utasításban leírtakat. Ne töltsünk több vizet a kávéfőzőbe, mint amennyi elő van írva és kávéval se tömjük tele. A kávéfőző gáztűzhelyen, elektromos és kerámia főzőlapon is használható. Mosogatógépben nem tisztítható! Online is megvásárolhatjuk ezt a nagyszerű kávéfőzőt, átlag 12-16ezer-forintért. Szükség esetén cserealkatrészeket is vásárolhatunk a kávéfőzőhöz.

Kategória: Konyhatechnika
Címkék: