AGA tűzhely, a Brit konyhák elmaradhatatlan kelléke

A Brit konyha jellegzetes tűzhelye az AGA. Ezt a készüléket a svéd származású Nils Gustaf Dalén Nobel-díjas mérnök fejlesztette ki a felesége számára. A nagy teljesítményű tűzhelyet az 1920-as években fejlesztette ki a svéd mérnök, majd kezdetét vette a sorozatgyártás is, az évek során pedig folyamatosan tökéletesítették és fejlesztették.

A különleges AGA tűzhely jó befektetés

Az AGA egy olyan speciális tűzhely, ami minden más konyhában használatos főző és melegítő eszközt képes kiváltani. Az autentikus konyhák elmaradhatatlan kelléke, de a modern konyhákba is könnyedén illeszkedik, mivel számtalan színben és méretben kapható ma már. A súlya 500 kg-tól másfél tonnáig is terjedhet!

A főzőfelületek használata biztonságos, mivel ha éppen nem használjuk, csak le kell hajtanunk a tetejét és már nem is kell attól tartanunk, hogy a gyermekek megégetik a kezüket.

Az AGA több sütővel rendelkezik, kettő, három, de akár négy is lehet benne! Ennek köszönhetően egyidejűleg készülhet a sült hús, a sütemény és más sült finomságok is. Az ételek ízei, illatai nem keverednek össze és egyenletesen sülnek, ennek köszönhetően a húsok kívül ropogósak, belül puhák maradnak, a sütemények pedig olyanok mint ha kemencében készültek volna.

Mivel az AGA tűzhely falai öntöttvasból készülnek, hosszú ideig tartja a hőt. Ezért lehet a használatával különlegesen jó süteményeket és sült húsokat készíteni! Az ételek hamarabb el is készülnek, így a használata gazdaságos is!

Az AGA minden más sütési eszközt helyettesít

Az AGA nem csak egy tűzhely, hiszen helyettesíti a kemencét, a mikrohullámú sütőt, a kenyérpirítót, de még a grill funkció sem fog hiányozni! Ha emellett a tűzhely mellett döntünk, akkor nincs szükségünk sem lassan főző edényekre, sem pároló készülékekre, mivel mind ezekre alkalmas az AGA!

A régi változata olajjal működött, de ma már természetesen árammal működő változata is van. Nem csak a vidéki házakba lehet jó választás egy ilyen tűzhely, a nagycsaládosok is ki tudják használni az előnyeit, ha több személyre kell sütni-főzni és nagyobb mennyiségű ételt kell készíteni minden nap. A kisebb lakásokba viszont sajnos nem igazán fér el, a nagy mérete és súlya miatt.

A mai modern változatok nagyon jól illenek akár az amerikai stílusú konyhákhoz is. Mivel több színben gyártják ezeket a méretes tűzhelyeket, mindenki kiválaszthatja az ízlésének megfelelőt. Az ára viszont igencsak magas, több millió forintba is belekerülhet egy ilyen készülék. Az élettartama nagyon hosszú, akár 100 éven keresztül is használható! Tehát még unokáink konyhájában is jó szolgálatot tehet!

Kategória: Tűzhely
Címkék: