AeroGarden – a beltéri kert!

A konyhában mindig jól jönnek a friss fűszernövények. Az ételek sokkal finomabbak és egészségesebbek lesznek tőlük. Viszont nem könnyű egész évben friss fűszernövényeket termeszteni, de ma már erre is van megoldás!

Akár paradicsomot-paprikát is nevelhetünk a konyhánkban, a téli hónapok folyamán! A virágkedvelők pedig folyamatosan gyönyörködhetnek a csodálatos színű és illatú növényekben még abban az esetben is, ha nem kertes házban élne, csak egy különleges készülékre van mindehhez szükség.

Mi is az az AeroGarden?

Egy innovatív eszköz, amely lehetővé teszi a beltéri kertészkedést. Az AeroGarden elnevezésű eszköz mindent tartalmaz, amire szükség van ahhoz, hogy egy növény, vagy virág szépen fejlődhessen. A rendszer automatikus, így nekünk csak annyi a dolgunk, hogy kiválasztjuk, mit szeretnénk termeszteni és elhelyezzük a magokat. A készülék jelzi amikor vízre, vagy tápoldatra van szükség. Egyébként ezeket automatikusan adagolja a növényeknek.

Egyedi lámpák

Az AeroGarden lámpái automatikusan bekapcsolnak, így helyettesítik a Napfényt. Ennek köszönhetően a növények az év bármelyik időszakában gyönyörűen fognak fejlődni belterületen.

A növényeknek sok fényre van szükségük a növekedéshez, de nem mindegy a fény milyensége. Egy hagyományos villanykörtével nem tudnánk elérni azt a hatást, mint amit az AeroGarden különleges, széles spektrumú fényt biztosító fénycsöveivel elérhetünk. A fénycsöveket időnként cserélni kell a készülékben, általában 6 havonta javasolt. Ennek az az oka, hogy gyengül a teljesítményük és így lassabban növekednek a növények.

Az AeroGarden előnyei

Az eszköz legfontosabb előnyei, hogy beltéren, kis helyen és automatikusan tudunk növényeket termeszteni a segítségével. Számtalan -féle magot vásárolhatunk a készülékhez, így akár fűszernövényeket, paradicsomot, paprikát, csilit, salátaféléket, sőt még epret is termeszthetünk a lakásunkban!

Piszok nélkül nevelhetünk növényeket és biztosak lehetünk benne, hogy az általunk fogyasztott zöldségek, fűszernövények nem voltak vegyszerekkel kezelve. Virágmagvakat is vásárolhatunk a készülékhez, így a lakásunk, vagy az irodánk folyamatosan gyönyörű és friss virágokkal lehet tele. A természetes környezet nem csak szép, de megnyugtató is!

Több méretben kapható az AeroGarden, így az ára is ettől függ. Az amazon oldalán az AeroGarden 2500-01S Pro elnevezésű termék 135 dollárért vásárolható meg. Az oldalról természetesen a készülékhez való magvakat és tápoldatokat is vásárolhatunk.

Kategória: Érdekesség
Címkék: